torstai 26. maaliskuuta 2015

Sitruunajuustokakku

Viime viikolla järjestin Pompdelux-vaatekutsut.
Aika vähän tuli itse kutsuilta kuvia otettua.
Ei siinä vaan millään ehdi ja muista kun emännän roolissa on.
Miten te muut onnistutte?
Vaate-esittelykin taisi minulla mennä hieman puolella korvalla.
Fiksuja ajattelin että laitan lapsille tarjoilut esittelyn ajaksi.
Meillähän oli myös kuopuksen hyvä kaveri yksinään kylässä.
Neidit on yhdessä aikamoinen vauhtikaksikko,
ja niihin huomioni menikin.
Onneksi mies oli kutsujen ajan kotona,
koska ilman häntä minulla olisi tainut jäädä kokonaan itse vaate-esittelyt kuuntelematta.

Leivoin keväisen sitruuna juustokakun.
 Ohjetta hieman katsoin Kinuskikissa leipoo-kirjasta,
mutta jotain muutoksia tein.
Tässä minun mukaani.

Sitruuna-juustokakku

Keksipohja
160g gluteeniton digestivekeksi
50g margariinia

Sitruunatäyte
6 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200g sitruuna tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
3/4 dl sitruunamehua

Appelsiinikiille
3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua

Hienonna digestive-keksit. Sulata margariini ja lisää sekaan keksimurska.
Sivele reunavuoan sisäpintaan ruokaöljyä,
niin kakku irtoaa siistimmin vuoasta.
Aseta reunavuoka tarjoilulautaselle ja painele keksiseos sen pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Yhdistä tuorejuusto, rahka, sokerit ja sitruunakuoriraastekeskenään.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata liotetut liivatelehdet mehun joukkoon.
Lisää liivatemehu tuorejuustoseokseen. Yhdistä vaahdotettu vispikerma täytteeseen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta noin puoli desilitraa appelsiinimehusta ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. 
Yhdistä kylmän mehun kanssa.
Anna kiilteen seistä jääkaapissa, kunnes se on muuttunut hieman paksummaksi.
Kiillemehun jähmettämisellä estät sen vuotamisen kakkuvuoasta.
Kaada kiille sitten täytteen päälle ja anna hyytyä vähintään pari tuntia.

AURINKOISTA PÄIVÄÄ!

6 kommenttia:

  1. Ihanan raikas kakku! Saman olen itse huomannut, ettei itse emäntänä tahdo pystyä keskittymään esittelyyn -saatikka sitten kuvaukseen. KAttauksen kuvaan ennen kutsuja ja yleensä muu jääkin sitten kuvaamatta. Mulla on NOSH-kutsut ensi viikolla ja kovasti mietinnässä, mitä leivon silloin tarjolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää vaikka itse sanonkin. Mullaki on noshin kutsut vielä tuloillaan. Odotellaan sitä naisten mallistoa vaikkei siellä taida minulla nyt mitään ollakaan :D

      Poista
  2. Vaikuttaa herkulliselta kakulta! Vois kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkullista ja itse kun olen sitruunan suuri ystävä :)

      Poista